126 de proiecte înscrise: 80 realizate de studenți la universități și facultăți de profil și 46 de proiecte propuse de profesioniști. Au fost depuse în termen 75. Un juriu competent, format atât din reprezentanți ai mediului academic, cât și din profesioniști în proiectarea și producția de mobilă, s-a bucurat de ideile inovative ale tinerilor designeri, de interesul tot mai crescut pe care îl arată acestui concurs, singurul menit să le deschidă drumul în meseria pe care și-au ales-o.
Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, Concursul Național de Design de Mobilier, organizat de Asociația Producătorilor de Mobilă din România, a avut ca temă anul acesta „mic mobilier”.
Se bat pur și simplu să participe tineri,studenți, chiar arhitecți care și-au definitivat studiile, ingineri și în general cei care se ocupă de mobilă, produse de mobilier, design. Toți acești tineri vin aici cu gânduri mari. Să ne arate nouă de ce sunt în stare, să facă ceva nou care să ne uimească, de ce nu? Să câștige acest concurs. După care să-și prezinte rezultatele mai departe. Asta înseamnă de fapt o rampă de lansare.
Sunt plăcut impresionată de tinerii care participă la concurs. Au idei frumoase, sunt informați, cunosc moda, știu ce se poartă în domeniu. Mobila românească este pe mâini bune. Ei ar trebui să se gândească în primul rând când fac un proiect, să ia legătura înainte de a face acel proiect, să facă un tur al fabricilor. Și să se întrebe: dacă am câștigat concursul mi-l face cineva?
MARIANA CONEA