Canapeaua ideală poate fi a ta în măsura în care știi s-o cumperi. Mariana Conea, de la EverArt, are câteva sfaturi binevenite pentru cumpărătorii din România.
Piesa de rezistență a fiecărui living o reprezintă canapeaua. Indiferent că este vorba de canapea cu două sau trei locuri, fixă sau extensibilă, simplă sau colțar, această piesă de mobilier reprezintă personajul principal al încăperii, locul în jurul căruia se va construi atmosfera relaxată, intimă sau modernă a familiei.
Nu vă grăbiți să cumpărați prima canapea pe care vă pică ochii!
Mariana Conea, proprietara fabricii de mobilă la comandă EverArt, sfătuiește la prudență și cercetare amănunțită a pieței. „Cumpărătorii români săvârșesc trei mari greșeli: cumpără canapele online, au ca și criteriu de alegere prețul, și, în fine, țin cont mai mult de culoare decât de calitatea textilei”.
Canapea comandată pe net este o canapea pe care nu apuci s-o încerci înainte de a o plăti. De unde știi cât e de comodă? De unde știi că nu îți intră nasturii ornamentali în spate sau că șezutul e suficient de adânc încât să asigure confortul dorit? De unde știi că pernele nu sunt prea tari sau prea moi?
Prețul reflectă calitatea canapelei. Te bucură prețul ei mic? Ia seama că te va costa mai mult s-o întreții curată și ulterior să o repari. „Într-adevăr, prețul e un factor de decizie important când românul își cumpără canapeaua, dar nu trebuie să fie principalul factor. Un preț mai mare al mobilei e ca o investiție pe termen lung – garantează o canapea mai rezistentă, mai trainică și bună”, explică Mariana Conea in Revista MagMob
În timp, culoarea se va dovedi mai puțin esențială, comparativ cu materialul ce îmbracă canapeaua. Dacă textila este de proastă calitate, se va decolora, se va toci și chiar rupe. „Importante sunt și alte aspecte privind textila canapelei: e plăcută la atingere? Sau e ușor de întreținut? Cât de rezistentă este în timp?”.